tiistai 5. maaliskuuta 2013

Palanutta nahkaa ja moskiittoja!


Mikäs siinä kun Goalla ulko oven suulta puhaltaa lämmintä tuulta, maininki on hyvin hellä ja tähdet loistaa kirkkaammin, ei siis huono idea lähteä kylmästä lämpimään; maasta maahan ja maassa maan tavalla!Eli toisin sanottuna suomireggae soi ja aurinko paistaa! Ollaan nyt makoiltu jo huoletta kolme päivää yrittämättäkään tehdä mitään. Ensimmäinen kirja myös luettu!

Otin tänne tullessa auringonottoon sellaisen taktiikan etten käytä laisinkaan aurinkorasvaa, mutta otan aurinkoa vaan lyhyitä pätkiä. Kuten arvata saattaa niin eihän se toiminut, vaan hartiat olivat ensimmäisen päivän jälkeen tasaisen punaiset! Onneksi sentään vältyin pahimmalta palamiselta, ja nyt parin päivän varjoissa piilottelun jälkeen alkaa tuokin kääntyä jonkunlaiseksi rusketukseksi. Muutkin vaivat ovat loikoilun myötä helpottaneet, jäljellä on enää nuha, jonka ilm. nappasin bussin kovasta ilmastoinnista.

Minullekkin on tosin ilmaantunut runsaasti jonkunmoisia puremia pitkin jalkoja ja toiseen käteen. Omani vain eivät kutita tai reagoi mitenkään kuten Elmolla. Herää kysymys syövätkö moskiitot meitä verkon läpi vai majaileeko mahd. sängyssämme kutsumattomia vieraita (bedbugs?).
Huonoa tuuria olisi mikäli lutikoita löytyisi jo ensimmäisestä majapaikasta...Koitin moisia etsiä huonekalujen takaa ja patjan alta, mutta en löytänyt ainakaan moisia ilkimyksiä. Eilen tosin hieman säikähdin kun n. kahden euron kolikon kokoinen hämähäkki piti hetken sänkyämme ralliratana. Nopea riiviö!

Totesin että ollaan tähän asti oltu vähän turhankin huonosti valmistautuneita, joten luin LP:n yleisosuuden kunnolla ja Goan, Karnatan ja Keralan osuudet läpi. Pieni vinkki kaikille LP:tä käyttäville: ne oikeasti oleelliset yleistiedot maasta löytyvät syystä tai toisesta vasta kirjan lopusta, ennen hakemistoa.
Kannattaa tsekata jo ennen maahan saapumista, niin ei esim. tule huijatuksi adapterikaupoilla! Kuten tuossa jo vihjasinkin niin ollaan päätetty suunnata seuraavaksi täältä kohti etelää, Keralaan, jossa lämpötila lienee vielä Goakin kuumottavampi. Sieltä lennetään sitten suoraan pohjoiseen tutkimaan äiti Gangan rannoilla lepäävää hinduvyöhykettä. Tiedossa siis vielä ainakin 3 viikkoa Intia infoa! :)

Pelokas matkaaja lähestymässä lehmiä
Olen käynyt uimassa monta kertaa päivässä ja tänään uskaltauduin myös ottamaan mukaan kamerani, joka piti hyvin lupauksensa vedenalaisesta kuvaamisesta! Muuten retket ovat suuntautuneet lähinnä naapuriravintoloihin ja riippumattoon.

Paikalliset kalastajat hinaamassa venettä laguuniin


Safka muuten on täällä kyllä mitä mainiointa, varmasti oiva paikka myös kaikille pikku kulinaristeille. Itse olen lähinnä etsinyt ruokalistoilta jotain erikoisempaa syötävää. Yhden ravintolan ruokalistalla oli haita jne. joten kyselin olisiko mahdollista saada jotain vielä erikoisempaa. Tarjoilija meni jotenkin vaikeaksi ja alkoi selittää että he eivät myy delfiininlihaa. Ihmettelin miksi tyyppi rupesi selittelemään jotain delfiineistä, kunnes hänkin tajusi etten ollut tarkoittanut haluavani syödä mitään laitonta. Tämän jälkeen tyyppi kertoi että edellisenä yönä oli lahdella tapettu delfiini, jota oli tänään kaupattu blackmarketissa. Olivat kuulemma myös soittaneet kaikki ravintolat läpi ja kyselleet olisiko moiselle ollut ostajia. Tarjoilija oli siis yhdistänyt asiat ja luuli minun kyselevän laittoman delfiininlihan perään. Delfiinin tappamisesta saa täällä kuulemma automaattisesti 14 vuoden ehdottoman tuomion, eivätkä intialaiset vankilat tunnetusti ole niitä kaikista kutsuvimpia paikkoja.
Suomessa taitaa joutua tappamaan jo useammankin ihmisen moiseen rangaistukseen!


Tänään yritetään varmaan jo tehdä jotain...tai sitten ei...saa nähdä, Goalla ei stressata!


Kapteeni käskee, älä ressaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti