maanantai 11. maaliskuuta 2013

Gear up!


Tapetaan aikaa Palolem beachin rantaraviontoloissa odottaessamme Mysoren bussin lähtöä. Koska tänään ei tapahdu mitään niin askartelin pienen koonnin reissun varusteista:



Kaikki mukana oleva leviteltynä sängylle

Punaisessa laatikossa:
Reissuliivit, lähellä pidettävät pikkutarvikkeet

-Rahat ja Passi (kaulapussissa, liivien alla)
-Metallinen korttikotelo jossa Visa Electron, ajokortti ja isompia seteleitä
-Aurinkorasva
-Aurinkolasit
-Käsidesi
-Pieni muistivihko + kynä
-Nenäliinoja
-Kännykkä (jolla otin kuvan)
-Nappikuulokkeet
-vesitiivis rasia jossa buranaa
-Sharong, joka toimii kaulahuivina, päähineenä, peittona tai hameena tarpeen mukaan!


Sinisellä alueella:
Päiväreppu

-Läppäri, 13'3, paino 1,3kg
-Kannettavan suojapussi, neopreenia, vetoketjullinen
-Kirja + Lonelyplanet   (kuvassa muutama extra kirja)
-EA laukku
-Kamera (kulkee usein kädessä/liiveissä)
-Laturit: läppäri, puhelin, kamera
-Kevyt jatkojohto + Adapteri
-Puhallettava niskatyyny
-Uribagi ;)
-Otsalamppu
-Korvatulpat
+ yleensä vesipullo / snackesejä

Loput tavarat:
Rinkka  55+10l Deuter Quantum, pienempikin riittäisi

-korkeavartiset maastolenkkarit
-Ultralight "kesä"makuupussi
-Vaatteet vakuumipusseissa

  • 7x paitoja
  • 1x pitkähihainen
  • 5x sukat
  • 5x bokserit
  • 2x shortsit
  • 1x uimashorstis

-Pyykkipussi
-Pesupussi
-Muovipussissa shamppoo, rasvat jne, toisessa hydrokortisooni ja bepanthen
-Purkkapussi, jossa suomen makujen lisäksi kulkee hätärahasto (300e+luottokortti)
-Iso mikrokuitupyyhe
-Kylmän sään varusteita : lämpökerrasto ja huppari
-Rulla jeesusteippiä
-Laminoitu kortti, jossa yhteystiedot ja lupaus löytöpalkkiosta
-Rinkassa kiinni yhteystietojen lisäksi travel ID-tagi, jossa elektroniset yhteystiedot


Jokainen matkustaa tavallaan ja pakkaa omien tarpeidensa mukaan, mutta yllä oleva lista pitää sisällään melko pitkälti ne välttämättömät.

Mitä sitten voisi tehdä toisin? Turhaa painoa minulla on toistaiseksi mukana kirjojen muodossa. Kirjoja saa paikasta kuin paikasta, joten niitä on turha raahata mukana. Todella hyvä ratkaisu on myös Kindle (kuten elmolla), siinä kulkee rajattomasti lukemista ja esim. lonelyplanetit. En tiedä tulenko tarvitsemaan esim. hupparia enää reissulla. Sen voisi myös vaihtaa esim. kevyempään goretex takkiin. Latureita on mukana 3, vaikka periaattessa voisin ladata aina kameran ja puhelimen myös läppärin USB porteista, tämä kuitenkin mukavuuskysymys.

Shampoot jne voisi kuljettaa matkakoossa, oma reissuni kuitenkin kestää sen verran pitkään että pikku hotellishamppoot täytyy aina etsiä uudestaan. Monet suosivat myös kuivasaippuaa nesteiden sijaan.

Makuupussin voi korvata lakanalla tai esim. silkkipussilla, jollainen on mukava nukkua täällä etelässä. Makuupussi taas on parempi esim bussimatkoilla. Pyykkipussi olisi hyvä olla kankainen, toisaalta kun käyttää vakuumipussia, niin hajut pysyvät sisällä. Tällöin tulee vain huolehtia etteivät vaatteet makaa pitkään pussissa homehtumassa. Yleisesti suosin pussipakkaamista, eli eri tavarat eri muovipusseihin ja pussit rinkkaan. Kun muistaa mitä minkäkin värisessä muovipussissa on, ei tarvi purkaa koko rinkkaa jotain tavaraa hakiessaan, nykypäivän rinkat kun avautuvat niin pohjasta, päältä kuin edestäkin.

Suunnitelmissa on hankkia myös yhdet ohuet, paikallistenkin käyttämäy, housut suojaamaan moskiitoilta iltaisin. Samalla saatan keventää reppua esim. heittämällä puuvillapaitoja pois.

Reissuun kannattaa pakata fiksusti, eikä liikaa tavaraa kannata ottaa. Kuitenkin kannattaa muistaa järki siinäkin touhussa. Tiedän tyyppejä jotka reissaavat kahdella t-paidalla ja ilman elektroniikkaa, mutta onko tuo sitten todella sen arvoista omat tavarani painavat vajaat 15kg ja oikein pakattuna kunnon rinkkaan niitä pystyy peruskunnollakin kantamaan selässä melko huoletta.

Mitä olen jo heittänyt pois: paksummat collegehousut, jotka oli pakko pitää päällä suomesta lähtiessä. Kasan valkoisia vaatteita (valkoinen ei ole etelän väri, hiekka, aurinkorasva ja hiki värjäävät kaiken heti). Turhat kävelykengät (täällä sukallisten kenkien käyttäminen on epämukavaa ja epäkäytännöllistä.


Tältä se kaikki näyttää pakattuna

Lähdetään kohta bussiasemalle tutkimaan päästäisiinkö Mysoren bussiin! 15h bussimatka vähän jännittää edellisen jälkeen, mutta nyt on ainakin valmistauduttu paremmin!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti