torstai 21. maaliskuuta 2013

Day 24 - Paharganj Old Delhi


Juna saapui Delhiin kolmisen tuntia myöhässä, junamatkan pituudeksi tuli siis 49h. Meni oikeastaan yllättävän kivuttomasti! Mielummin tämä kuin 15h pomppivassa bussissa.

Lähdin etsimään majoitusta läheiseltä Paharganj:in bazaarialueelta. Tiesin löytäväni alueelta runsaasti lowbudget majoitusta ominkin päin, joten päätin välillä kokeilla älä-noteeraa-ketään taktiikkaa, vaikka olenkin näitä fixereitä aiemmin kehunut.

"Älä puhu minulle" -look

Kuten odottaa saattaa sain parikin hännystelijää, mutta kun kylmän viileästi jatkoin kävelemistä napit korvilla ja en noteerannut tyyppejä yhtään mitenkään niin luovuttivat hetken päästä. Olen kyllä kuullut että nämä joskus jaksavat roikkua tuntikausia mukana, ja olin jo varautunut siihen että joudun tosissaan käskemään tyyppejä jättämään minut rauhaan, mutta ehkä hekin ymmärsivät että tällä kertaa minusta ei saa revittyä rahaa. Backpackereiden suosiossa olevalla Main Bazaarilla tarjontaa tuntuu olevna yli kysynnän ja täältä saisi varmaan todella halvalla hyviä huoneita. Kun sivukadulta löytyi kohtuullinen double omalla wc:llä 450rupiaa niin en enää jaksanut etsiä enempää.

Junassa tekemäni sotasuunnitelman mukaan lähdin illan pimentyessä n. 6km päähän Hazrat Nizamuddin:in moskeijalle. Olin lukenut matkaoppaasta että torstaisin Sufi muslimit laulavat rukouksia mausoleumien ympärillä heti viimeisen iltarukoilun jälkeen, ja koska en ollut ihan varma mihin aikaan tuo muslimien auringonlaskurukous on, niin päätin ottaa paikalle riksan. Pääsinkin moskeijalle hartaiden palvojien vasta siirtyessä sisään ja käytin puoli tuntia palloillessani ympäri aluetta. Mitä syvemmälle sokkeloiseen bazaariin harhaili, sitä enemmän käytävillä oli paljasjalkaisia kulkijoita ja seinillä kenkäräkkejä. Kukaan ei estänyt kulkuani, mutta kun seinillä rupesi olemaan kieltokylttejä kengille niin totesin harhailleeni vähän liian pitkälle. Palasin takaisin moskeijalle, mutta pettymyksekseni mitään laulua ei kyllä kuulunut rukouksen jälkeenkään. Nyt jälkikäteen luin lisää tuosta paikasta ja ilm. itse Hazrat Nizzamuddin pyhäkkö on tuolla jossakin bazaarin kätköissä. Jäi siis laulut kuulematta, mutta mielenkiintoista oli harhailla muslimisaarekkeen kätköissä. Olen vähän arka menemään muiden pyhiin paikkoihin ja vältän aina valokuvaamista niissä. Harmi sinäänsä että tämä ylikunnioittava asenteeni jättää ehkä jotain näkemättä, mutta uskonnottomana (siis uskomattomana) minusta on aina kiusallista tunkea syvälle toisten ihmisten pyhiin paikkoihin tai kuvata näitä harjoittamassa uskoaan.

Hazrat Nizamuddin Bazaarissa

Väkijoukko tulossa ulos moskeijasta


Palasin takaisin käyttäen metroa sillä ajatuksella että huomenna ostan päiväpassin metroon ja kuljen sillä koko päivän tutkimassa nähtävyyksiä.  Olin kyllä lukenut että Delhin metroa kannattaa välttää iltaisin ruuhkan takia, mutta koska ensimmäiset kaksi junaa olivat melkein tyhjiä, niin en osannut varautua viimeiseen päälinjan junaan, joka oli ääriään myöten täynnä. Menin mukaan leikkiin ja tungin itseni sisään silkalla voimalla, joten jäin ihan sulkeutuviin oviin kiinni. Kun ovet sitten pääteasemalla avautuivatkin toiselta puolelta vaunua päätin antaa muiden mennä ensin rauhassa ulos. Tämä oli paha virhe, sillä pääteasemalla junaan yritti tunkea sisään kaksi kertaa enemmän väkeä kuin mitä siitä tunki ulos. Ovella oli oikeasti lähes nyrkkitappelu, en tajua miksi jengi ei päästä ulostulijoita pois ennenkuin alkavat voimalla tunkea sisään. Totesin että en halua olla tämä tyyppi (linkatkaa alkuperäinen video kommentteihin jos löydätte!) ja tungin ulos sellaisella voimalla kuin vain kiukkuisesta suomalaisesta lähtee. Hävetti vähän jälkikäteen että taisin pistää pari sisääntunkevaa inkkaria kumoon mennessäni, mutta rupesi oikeasti  sapettamaan tuon porukan typeryys. Ainakin parilla ensimmäisellä sisääntunkijalla oli sellainen ilme, että tämä on joku hauska leikki yrittää tunkea ulostulijat tkaaisin sisään. Olen kyllä nähnyt videoita Tokion metrosta, mutta sielläkin porukka vain ymmärtääkseni yrittää tunkea sisään, täällä oli käynnössä kunnon death pit kun sisääntulijat yrittivät työntää ulostulijat kumoon. Yritin jäädä valokuvaamaan tuota ryysistä seuraavan junan saapuessa, mutta ystävällinen G4S metrovartija ohjasi minut pois laiturilta. Hiton stevarit! ;)

Polettijärjestelmät ovat käteviä. Elektronista polettia näytetään porteilla ja sitten pudotetaan viimeiseen porttiin ulostultaessa.


Tätä Main Bazaarin aluetta Old Delhissä puolestaan voi kyllä suositella kaikille. Majoitusta riittää, hyvää katuruokaa on tarjolla ja kilpailua krääsä ja vaateliikkeiden välilläkin näytti olevan sen verran että hinnat eivät ole mitenkään kohtuuttomat. Internetkahviloita ja elintarvikekioskeja on myös joka kulmassa. Tulee mieleen Bangkokin Khao San road, mutta täällä on jotenkin enemmän valinnanvaraa ja muutakin kuin pelkkiä matkatoimistoja ja krääsää. Istun juuri Kathamandu Cafesssa aamupalalla ja tarkoitus on käyttääkoko päivä Delhin nähtävyyksiä kiertäen.

Main Bazaari yöllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti