maanantai 4. maaliskuuta 2013

Don't count the days - It is Goa!CHILLAX!

Viikko reissua takana! Lauantai aamuna saavuttiin tosiaan Goalle. Koin välittömästi valaistumisen, kun päästin vessaan aamupäivän bussimatkan jäkeen ja uudelleensyntymän heti päästyäni suihkun alle pesemään kolmen päivän hiet pois. Tiesin kyllä että Goa on hengellinen paikka, mutta en arvannut moisten kokemusten tapahtuvan noinkin nopeasti. Elmokin totesi löytäneensä itsensä intiasta ja näytti todisteeksi olinpaikkamme google mapsista.

Taksi toi tänne Agondan hiljaisuuteen. Kunnon ruoka ja nestetankkaus paransi vähän fiilistä, mutta olin kyllä täysin naatti päästyämme vihdoin bungalowillemme. Olimme etukäteen varanneet majoitukset Shanti Agonda nimisestä paikasta Elmon tuttujen suosituksien perusteella ja paikka vaikuttikin varsin lupaavalta.

Meri avautuu suoraan bungalowiltamme ja oli sen verran houkuttelevan näköinen että päätin käydä kastautumassa väsymyksestä huolimatta. Vesi on täällä jopa yllättävän lämmintä
ja ei tunnu kylmältä reilun 30c ilmasta huolimatta. Goan rannoilla käy jatkuvasti mukava merituuli, joka pitää olon siedettävänä. Väittäisin että ilmaston puolesta tämä on kaikista käymistäni paikoista ihanteellisin rantalomailuun!

Näkymä bungalowin verannalta

Nukahdin melkein heti bungalowiin palattuani ja pienten nokosten jälkeen sain keräiltyä itseni uudelleen kohti lähiravintolaa. Muuten olisin varmaan nukkunut suoraan iltaan, mutta
oltuani ilman sähköä (akut loppu kännykästä, kamerasta ja tietokoneesta) oli netin kaipuu sen verran suuri että oli pakko lähteä liikkeelle. Kyllä täytyy myöntää että sitä on tullut addiktoiduttua
tietotekniikkaan vähän turhan paljon.

Pimeä tuli jo viideltä paikallista aikaa ja päätinkin mennä nukkumaan hyvissä ajoin. Muutaman tunnin unien jälkeen heräsin kuitenkin edelleen huonoon oloon ja mittasin kuumeeksi vähän reilu 37c. Ah, ihana matkailu! 800mg buranaa naamaan ja loppuyö meni sentään unessa. Aamulla olo oli kyllä edelleen tukkoinen ja jostain on ilmestynyt myös pientä flunssaa, lieneekö syy kovassa ilmastoinnissa. Lisäksi itseäni kiusaavat pienet hiertymät, ötökät sen sijaan näyttävät pitävän Elmoa maukkaampana, sillä tällä on runsaasti kutisevia puremia, kun itsestäni en ole löytänyt vielä yhtään. Onneksi vaivat ovat toistaiseksi vielä pieniä eivätkä haittaa menoa! Tätä vartenhan tänne Goalle varattiin runsaasti aikaa!

Turha muuten kuvitella että täällä pilvi palaisi ja goa trance soisi. Goa on muuttanut ilmeensä ja entisaikojen bilekansa on paennut uusille OG-mestoille. Musiikkia ei saa soittaa klo. 10:00 jälkeen illalla ja raflatkin sulkevat jo 11 maissa. Agonda beach taitaa olla vielä lisäksi tämmöinen rakastavaisten ranta, kun ollaan nuorimmasta päästä täällä. Puitteet on kuitenkin
mitä parhaimmat lukemiseen ja chillailuun, eli ihan oikea paikka tähän hetkeen!

Goa oli lähes viisisataa vuotta Portugalilaisten hallintoaluetta, minkä vuoksi alueella on poikkeuksellisesti vallalla kristinusko. Salliva huumepolitiikka ja ihanteelliset rannat toivat aikoinaan tänne hipit joogaamaan ja etsimään itseään. Perässä seurasi reivikansa ja Goatrancen valtakausi. Ajan pyörä kuitenkin pyörii ja nyt koskemattomia rantoja etsivät travellerit ovat paenneet Kambozan, Indonesian jne. sopukoihin. Vanhat hipit ovat palanneet nuoruutensa paratiisiin ja mukaan mahtuu nyt myös runsaasti pakettimatkaajia. Ilmasto kuitenkin on ja pysyy, mikä takaa että Goan rannoilla tullaan aina näkemään auringonpalvojia.


Hame se miehen tekee... Sharong kustansi pari euroa ja hiustenleikkuu n. 1,5e.

 

Bungalowimme on Goankin hinnoilla suht kallis (n. 30e/yö), mutta ajaa kyllä mainiosti asiaansa.

Tänään ollaan vain relaxoiduttu, matkavaivat alkavat helpottaa ja ollaan lähinnä maattu lukemassa kirjoja bungalowin terassailla. 36c alkaa merituulesta huolimatta käydä tuoreiden tulokkaiden voimille, onneksi jääkylmiä virvokkeita on aina tarjolla! :)

Life is good!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti