lauantai 27. heinäkuuta 2013

End of Chapter 1
Maailmankirjan ensimmäinen osa päättyy tähän.

Takana on tarkalleen viisi kuukautta matkantekoa. En osaa oikein kuvailla tuntemuksia; nopeasti meni, mutta joka hetki on ollut kokemisen arvoinen.


"Ei kylmästä tietookaan
tiedä mitään hienompaa
ja mä haluan nähdä ja kokea
en vain loputtomiin asioita hokea
en jämähtää paikoilleen"
Palaan vielä blogin ensimmäiseen tekstiin:Monet ovat todenneet minun olevan onnekas kun matkustan tällä tavoin ympäri maailmaa. Olen toki onnekas, mutta en sen onnekkaampi kuin kukaan muukaan. Kyse on valinnoista ja rohkeudesta toteuttaa unelmiaan. En ole millään tavalla sen erikoisempi kuin kukaan muukaan; matkakassani on peräisin tuntityöstä, ei lottokupongista. Kokemukset harvemmin syntyvät itsestään, ne pitää tehdä.

Arki sulautuu helposti yhdeksi. Vajaa puolivuotta on ehkä yksi mökkiloma, muutama mainio viikonloppu ja toivottavasti paljon onnellista arkea. Minulle viimeiset 150 päivää ovat kuitenkin olleet kokonaan toinen maailma, jotain ainutlaatuista. Jos olet nauttinut blogini lukemisesta tähän asti niin kehotan pohtimaan onko sinulla mahdollista tehdä jotain vastaavaa. Nähdä, kokea, pohtia. Jos vastaus on kyllä, niin anna mennä! Tee se! Se ei ole niin vaikeaa kuin kuvittelisit!


Tähän asti ei voi olla kuin tyytyväinen reissuun! Mitään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ei ole ollut ja Intian ja Laosin jälkeen olen pysynyt melko pitkälti terveenä. Rahaa on menny enemmän kuin ajattelin, mutta se lienee normaalia. Paikoista mieleen on tähän asti jäänyt Mount Everest ja uusista kokemuksista sukeltaminen. Vaikka matkustaminen on ehkä parasta mitä ihminen voi tehdä housut jalassa, odotan nyt myös innolla työn tekemistä ja hetkellistä aloilleen asettumista.

Olen saapunut Australian Darwiniin ja järjestelen parhaimmillaan asioita Working Holidayta varten. Blogi saattaa hieman hiljentyä riippuen siitä miten paljon kerrottavaa uudelta mantereelta riittää.Tähän asti olen reissannut paljolti fiiliksen mukaan, mutta taustalla on silti ollut ajatus Oseaaniaan päätymisestä. Tästä eteenpäin ei ole pienintäkään suunnitelmaa, vaan lähiviikot näyttävät mitä tulee tapahtumaan.

Matka jatkuu...


2 kommenttia: