keskiviikko 7. elokuuta 2013

Down under!

Saavuin Darwinin lentokentälle myöhään illalla ja fiilikset olivat huipussaan päästessäni taas ”sivistyksen” pariin. Tosin passini ei jostain syystä rekisteröitynyt järjestelmään ja jouduin odottamaan saapumisalulassa lähemmäs tunnin kunnes viranomaiset saivat passin varmistettua toista kautta. Rajavirkailija epäili passini taittuneen ja sen bio-sirun vaurioituneen, mutta ainakaan mitään ulkoisia vaurioita ei passissa ollut, joten saa nähdä.

Viimeinen bussivuoro kaupunkiin oli jo mennyt, mutta onneksi kentällä notkui vielä muitakin reppureissaajia, joiden kanssa jaoimme taksin Darwinin pääkadulle, missä varaamani hostelli sijaitsi. Saatuani avaimet käteen ja noustessani portaat ylös hostelliin yllätyin, sillä 2. kerroksen baarissa oli menossa lähes mellakkaa muistuttaneet bileet. Welcome to Australia; ilmeisesti kaikki villistä W&H elämästä kuulemani jutut eivät suinkaan olleet liioittelua! Allasbaarin liepeillä oli ainakin toistasataa nuorta juhlimassa. Melaleuca on vaatimattomasta julkisivustaan huolimatta valtaisa hostelli, jossa majoittuu parhaimmillaan yli 400 ihmistä. Paikka on myös pitkäaikaisten Working Holiday majoittujien suosiossa, joten alkoholi virtaa ja porukkaa riittää.

Olin itse liian väsynyt jaksaakseni liittyä mukaan remmiin, joten hetken surffailtuani painuin nukkumaan. Kaikki on Australiassa äärimmäisen kallista (varsinkin verrattuna Aasiaan), joten jätän juomisen mielummin sinne missä se on halpaa.

Melaleuca pool


Kävin aamulla avaamassa pankkitilin, hakemassa australialaisen sim-kortin ja rekisteröitymässä eläkekassaan (jonne talletetut rahat saa takaisin maasta lähtiessään). Englanninkielinen CV:ni meni edellisen koneen mukana, joten käytin leijonan osan päivästä kirjoitellessani sitä uudestaan. Cambodiasta ostamani pieni Asuksen Notebook on kuitenkin todella onneton tuohon tarkoitukseen (tai blogin pitämiseen), joten päätin käydä läheisessä elektroniikkaliikkeessä tutkimassa kannettavien hintoja. Yllätyksekseni läppärit ovat täällä melkoisen halpoja, joten tein puolittaisen heräteostoksen ja ostin Acerin uuden Aspire V5 läppärin. Nyt ainakin blogin pitäminen onnistuu!

Darwin
Supermarket, vihdoin!

Parista seuraavasta päivästä ei juuri jäänyt kerrottavaa. Nautiskelin uudesta koneesta ja hyvästä internet yhteydestä skypessä ja facebookissa jutellen ja australiaisia työsivustoja päivitellen. Lähetin kasan työhakemuksia koe mielessä eri paikkoihin, mutta koska WH viisumilla saa olla töissä vain 6kk samalle työnantajalle en oikeastaan laittanut hirveän suuria odotuksia tämänkaltaiseen etähakemiseen. Täällä töitä saa pitkälti naamakertoimella, joten netissä hakeminen on aina hakuammuntaa.

Melaleuca ei ole parhaita näkemiäni hostelleja, mutta siinä on oma viehätyksensä. Saa nähdä kuinka sopeudun tämän WH porukan sekaan, melkoisen villiä menoa! Moni tuntuu polttavan kaiken tienaamansa rahan bilettämällä kaiket illat. Hyvä puoli hostellissa oli suuri keittiö, jossa pääsin vihdoin kokkailemaan omat ruuat. Perus pasta ja jauhalihakastike maistui taivaalliselta kaiken sekavan ravintolaruuan jälkeen! Olisin halunnut myös käydä salilla, mutta 15$ kertahinta oli sellaista ryöstöä että jäi tekemättä.

Darwin on pieni, 100 000 asukkaan, kaupunki, joten nähtävää ei ollut ihan mahdottomasti, mutta tein yhden päivän nähtävyyskierroksen kävellen ympäri kaupunkia.

WW2 memorial

Rantapuisto
Syntymäpäiväni (kiitos onnitteluista) menivät aika pitkälti samoissa merkeissä kuin muutkin päivät, mutta pidättäydyin työhakemusten selaamisesta ja nautin kirjan lukemisesta altaan reunalla. Illalla liityin muutaman hostellissa tutuksi tulleen tyypin seuraan allasbaarissa, mutta muutamasta drinkistä huolimatta menin nukkumaan melkoisen aikaisin.

Olin juuri melko ikimuistoisella road tripilla Brisbaneen ja kaytannossa puhelinverkon ja netin ulottumattomissa, joten blogi on seisonut. Kirjoittelen roadtripista kunhan kerkean! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti