torstai 11. heinäkuuta 2013

Ruokahaaste: this is NOT a food blog 2

Kinttupolulla-blogin  Tiina esitti minulle 11-kysymyksen blogihaasteen matkailusta ja ruuasta. (Sama bloggaushaaste kiertää myös englanninkielisiä blogeja). Koska olen tunnustautunut suureksi ruuan ystäväksi ja seuratuksi ruokabloggaajaksi otin tietysti haasteen vastaan! Sori Tiina! En lukenut kunnolla sääntöjä ja vastasin samoihin kysymyksiin kuin sinäkin. Käykää ihmeessä kurkkaamassa Tiinan blogi...jokainen voi vaikka itse vastailla näihin + Tiinan kysymyksiin! :)

Koska en oikeasti tiedä yhtään mitään ruuasta, enkä juuri mistään muustakaan niin päätin heittää sekaan ruokakuvia!

Esim Tossa ois krokodiiliä Puerto Princesan tapaan!
Pitää muuten heti tarttua tuohon kuvaan. Kuvassa näkyvä Red Horse olut on paitsi vahvaa, halpaa ja hyvää, myös aina jännittävä ostos, sillä jokaisen panimoerän viimeisen pullon etiketti vaihdetaan hymyilevään hevoseen eli "happy horseen". Nämä verrattaen harvinaiset erikoispullot ovat pienimuotoisia keräilyharvinaisuuksia ja oluenjuojien keskuudessa niiden kerrotaan tuovan suurta (känni?)onnea! Metsästin parhaani mukaan happy horsea koko Filippiinien matkan ajan, mutta valitettavasti joudun jatkamaan juomista myös seuraavalla visiitillä.

Ja haasteeseen:

1. Kuka tai ketkä ovat keittiöjumaliasi?

Agnostikkona en oikein voi vastata tähän kysymykseen, mutta mikäli kysymyksen asettelu olisi "ketä kunnioitat keittiössä" olisi vastaus tietysti Äitini! Valitettavasti menin lukemaan alkuperäiset kysymykset ja englanninkielisessä versiossa oli mainittu "besides your mom!".

 Jos pitää väkisin vääntää jotain niin vastaan että Intian jaainlaismunkit. Ei siksi että nämä laittaisivat hyvää ruokaa, vaan koska ottavat ruuanlaiton hyvin tosissaan. Jainismissa kaikki elämä on pyhää ja munkit joutuvat elossa pysyäkseen vaikeiden ratkaisuiden eteen: on yritettävä elää pikkukivillä tai syyllistyttävä kasvimurhaan. Kasveille halutaan kuitenkin antaa kunnioittava lähtö tuonpuoleiseen, joten Jain munkit noudattavat keittiössä tiukkoja ohjeita minimoidakseen kasveihin kohdistuvan väkivallan. Juuresten syöminen ei tule hartaiden munkkien keskuudessa kysymykseenkään, koska ne joudutaan kaivamaan esiin maasta ja prosessissa saatetaan satuttaa matoja, koppakuoriaisia tai muita maankamaran pyhiä pikku vaeltajia!

Ilmiselvä vastaus puolestaan olisi Riku ja Tunna.

Yrjöä KK:ssa. "ABC" eli jäätelö jossa mm. maissia ja punapapuja.


2. Missä maassa on mielestäsi paras ruokakulttuuri?


Suomessa.
Satun pitämään jauhelihasta, makkarasta, perunasta ja makaroonista, joten elän unelmieni ruokakulttuurissa.  Viikonloppuisin tulee usein tehtyä aamuöinen makumatka turkkilaiseen keittiöön. 

Toki Suomen ruokakulttuuri ei välttämättä helli kulinaristeja ja ravintolassa käynti tulisi määritellä rikoslaissa ryöstöksi, mutta arvostan suuresti kotiruuan asemaa Suomen ruokakulttuurissa. Harvassa maassa porukka osaa kokata kuten Suomessa ja monelle kyse on hyvinkin pitkälle viedystä harrastuksesta. 

Chili Con Carnea Coronissa (tumma kuva kiitos kännykän)

Kännykkäkuva: loistava tuore Tuna Steak ja päällä katkarapupaistosta!


3. Minne haluaisit matkustaa ihan vain ruoan perässä?

En minnekkään. Valitsisin mielummin matkakohteeni muilla perusteilla.

4. Millainen ruoka on mielestäsi huonoa?

Pahanmakuinen? Sellainen josta sairastuu? Sellainen josta ei lähde nälkä?


Ruoka voi olla myös suhteessa huonoa: Jos maksaa ravintolassa 50e pihvistä niin tavallinen lehtipihvi lienee pettymys eli on siinä mielessä "huono". Arvostan yksinkertaista, terveellistä ja maistuvaa ruokaa.

Tässä retkijärjestäjän näkemys ilmaisesta lounaasta
Ja tässä toinen "included"-ateria. Merileväsalaattia, paistettua possua ja tuoreita parrot fishejä!


5. Millaisiin ruokakeskeisiin juhliin/festareille haluaisit päästä osallistumaan?

En.

6. Jos sinun pitäisi valita viisi ruoka-ainesta joita pelkästään söisit seuraavat kaksi kuukautta, mitä ne olisivat?

Viisi? Eikö tuota kutsuta opiskelijaelämäksi? Paitsi että makaroonia, tonnikalaa ja ketsuppia syödään yleensä yhtä mittaa useampi vuosi.

7. Mikä on paras ravintola, jossa olet käynyt?

Ei ole erityistä suosikkia. Kirkkonummen Lume on jäänyt ikimuistoisesti mieleen, mutta en kyllä tietääkseni ikinä syönyt siellä mitään.8. Mikä on lempiroskaruokasi?

Riisi- ja Iskenderkebabiin tulee sorruttua turhan usein. Mc Donaldsin juustohampurilaiset ovat myös aina kätevää reissuruokaa!


Singaporen kentällä tarjoiltu "Portugese Chicken" pääsi roskaruokalistalle, ei tosin mitään lempeä en kokenut. Myönnettäköön että majoneesin ja salaatin suhde oli kiitettävä!


9. Mihin maahan haluaisit matkustaa, mutta pelkäät saavasi siellä huonoa ruokaa?

Tiedän saavani useimmissa maissa huonoa ruokaa, mutta tämä ei koskaan ole estänyt minua matkustamasta.


Jos joku oikeasti jättää matkustamatta jonnekkin sen takia että "siellä saa huonoa ruokaa" hän on tehnyt täyden ympyrän kehittyneestä ruokahifistelijästä takaisin arogantiksi makkaranmaistelijaksi: "En kyllä mene sinne kun ei ole kabanossia ja sinappia tarjolla!"

10. Mistä ruoka-aineksista et pidä?


Maun puolesta tulee mieleen vain Rosepippuri (en tiennyt mikä pippuri se on ja googlasin: näemmä joku on väsännyt pippuriblogeja samalla innolla kuin minä matkablogia. Kiitokset informaatiosta, mutta toivon ettei elämäni ole ikinä niin tyhjää että tarvii pippuriblogia alkaa pitämään.)

Ruoka-aineksien osalta en pidä myöskään mistään minkä pyytäminen on lain tai etiikan rajamailla. Esimerkiksi blue-spot stingrayn ja stonefishin syöminen Kota Kinabalussa oli hieman harmaalla vyöhykkeellä.


11. Kerro lyhyesti, millaisen kahvilan, ravintolan tai baarin haluaisit perustaa?


Menestyvän!!! eli sellaisen, jossa hyvää ruokaa (itsestäänselvyys) tukee asiallinen palvelu. En tiedä mitään ruuasta tai ruuan laitosta, mutta uskoisin tietäväni keskivertoa enemmän palvelukulttuurista ja erityisesti sen puuttumisesta. Olisin itseasiassa kiinnostunut pyörittämään ravintolaa/baaria (joko kotimaassa tai ulkomailla), mikäli mahdollisuus tulisi,sillä kovin usein ulkona syödessä tulee sellainen olo että tietäisi miten asiat voi tehdä paremminkin! Ehkä tästä käy kiittäminen Hyatt:in työjaksoa jenkeissä.


Tässä ruokabloggausta kirjoitellessa ehtikin kivasti syödä aamupalan


Siinä siis taas yksi RUOKABLOGGAUS. Ei muuta kun naminami vaan. Meikäläinen lähtee tästä maistelemaan lisää aasian herkkuja ja jatkaa haaveilua äidin makaroonilaatikosta!

1 kommentti:

  1. Kiitos vastauksista, vaikka kysymykset ei ollut mun laatimat, mutta eihän se oo aina niin justiinsa :D Kuulostaapa mielenkiintoiselta nuo "Intian jaainlaismunkit". Siinä saa jo nähdä melkoisen vaivan murkinansa eteen...

    VastaaPoista