keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sloth Life

Ekka festivaalin päätyttyä pohdin mitä tehdä seuraavaksi. Ensimmäiset pari viikkoa Australiassa ovat olleet aika vauhdikkaita, joten ajattelin ottaa rennosti pari päivää ennen työnhaun aloittamista. Rob lupaili kovasti että minulle olisi töitä tarjolla koska tahansa lumikoju jonnekkin pystytetään, mutta kyse on harvakseltaan olevasta keikkatyöstä, joten tuon varaan on turha suunnitelmia tehdä. ”Oikeiden” töiden hakeminen täällä on ollut vaikeampaa kuin ajattelin, 6-kk sääntö (WH-viisumilla saa olla töissä samalle työnantajalle vain 6kk) pelottelee useimmat työnantajat ottamasta reppureissaajaa töihin. Tosin täytyy todeta että kun katsoo tätä porukkaa joka pyörii hostelleissa niin en minäkään kovin montaa palkkaisi!  Töitä varmasti löytyy, mutta pitänee olla vähän aiottua avarakatseisempi niiden suhteen!

Taskussa kuitenkin poltteli juuri käteisenä saatu palkka, joten painelimme Robin ja Waynen kanssa ostoksille. (James on jokseenkin irtaantunut porukasta: taustalla sekavat draamat ex-tyttöystävänsä Lisan ja nykyisen Alisan kanssa. Emme jaksaneet katsoa alituista ryyppäämistä ja sekoilua, joten hengaamme nyt lähinnä kolmistaan. Mukaan ovat tosin liittyneet Hollantilaiset Pascal ja Esther, jotka ovat Waynen vanhoja tuttuja). 

Brisbanessa on öisin yllättävän kylmä.! Päivisin shortsit ja sandaalit ovat ihan riittävä  varustus, mutta iltaisin ja öisin mennään lähelle 10 astetta joten totesin tarvitsevani vähän lämpimämpiä käyttövaatteita. Kävelimme Fortitude Valleystä kaupungin ydinkeskustaan ja kiertelimme vaatekauppoja koko aamupäivän. Hinnat ovat tietysti ihan hirveät ja olisin saanut kaiken huomattavasti halvemmalla Aasiasta, mutta maassa maan tavalla! Hippihousut ja hihattomat vaihtuivat siis muutamaan pariin uusia kenkiä, huppariin, kauluspaitoihin jne.  Rob osti t-paidan jossa isolla laiskiaisen kuva ja teksti ”Sloth Life”. Menneen viikon aikana tuosta Sloth Life – sloganista tuli mottomme, sillä Rob ja Wayne eivät juuri tehneet muuta kuin istuivat naapurissa olevassa internetkahvilassa yöt ja nukkuivat päivät. Itsekkin vietin dataluolassa melko monta yötä, mutta koitin sentään samalla etsiä töitä Brisbanen alueelta.  Itselläni on uunituore läppäri, joten siitäkin syystä tuntuu vähän tyhmältä maksaa nettikahvilassa istumisesta.

Hostellimme Prince Consort ja alakerran ravintola The Elephant

Pidän paljon Brisbanesta ja jos mahdollista niin jäisin mielellään tänne toistaiseksi. Tämä suurkaupunki on aiemmin tunnettu eräänlaisena ”junttilana” verrattuna tyylikkäämpiin etelän kaupunkeihin Sydneyyn ja Melbourneen. Nykyään Brisbane on kuitenkin kehittyvä ja kultturelli kaupunki, jonka muuttovoitto on suurinta Australian kaupungeista. Fortitude Valley on myös mielenkiintoinen alue; toisaalta täällä on kaikki cooleimmat yökerhot ja desing baarit, mutta samalla katukuvassa näkyvät kodittomat ja huumeidenkäyttäjät. Kaduilla soi öisin tuorein tanssimusiikki ja juhlakansa kulkee parhaimmissaan ohi tissibaarien neonvaloista. Aamulla porttikongeissa haisee virtsa ja poliisit ohjaavat sammuneita koteihinsa. Lovely, lively, dirty!


Naapurissa myös Brisbanen Chinatown
Minulla ei ollut mitään kovin vahvoja mielikuvia Australiasta ennen tänne matkustamista, joten tässä muutama huomio:
 • Englantia puhutaan paksummalla aksentilla kuin muualla. Minulla on paljon enemmän vaikeuksia ymmärtää kieltä kuin Englannissa tai Yhdysvalloissa, vaikka englanninkielentaitoni varmasti on parantunut vuosien varrella.
 • ”No worries!” Aussien lempisanontaa voi viljellä missä tahansa yhteydessä. ”Moi” ”Kiitos” ”Ole hyvä” ”Okei!”. Ei huolia lienee myöskin ihan osuva elämänasenne!
 • ”Pardon?” on paras opetella heti alkuunsa, sillä aussiaksentilla paahtavaa Dundee ei muita excusemeita ymmärrä.
 • Australian on Aussie, Breafast on Brekkie ja Mosquito on Mossie. Kenguru tottelee sanaa ´Roo ja olutta on turha yrittää tilata tuopissa.
 • Austaliassa osataan reenata. Salikansa kulkee Zyzzin jalanjäljissä gymiltä proteiiniostoksille ja se näkyy katukuvassa. Raamikkaita surffareita ja kyykänneitä kissoja kulkee kaikkialla. Rantakelien ollessa ympärivuotiset pitää porukka selvästi itsestään huolta.Australia on paras maa. Siitä on turha neuvotella. Useimpien Australialaisten maailmankuva rajoittuu omaan mantereeseen ja muutamaan aasian rantakohteeseen, joten on turha edes yrittää väittää että muualla olisi yhtä ihanaa kuin Australiassa. Toisaalta ehkä tällä ilmastolla ja kulttuurilla voi kyseistä argumenttia myös puolustaa.
 • Tatuoinnit on pop. Kaikki nuoret aussit näyttävät olevan enemmän tai vähemmän tatuoituja. Erikoisia ovat naisten isot reisitatuoinnit jotka ainakin omaan silmään ovat todella rumia.
 • Australiassa ei käytetä boksereita. Useamman kaupan ja kyselyjen jälkeen löysimme vihdoin uusia alushousuja: hinta 30$ kappale. Ehkäpä aloitan rikastumiseni maahantuomalla näitä miehisen vapauden symboleita!
 • Say no to 24/7! Luulin että Suomessa aukioloajat ovat jostain kirkkosunnuntain ja inkvisition ajoilta, mutta down underissa on turha odottaa edes moista. Kaupat tuntuvat sulkevan poikkeuksetta kuudelta ja viikonloppuisin kauppojen aukioloajat ovat lyhennetyt. Onneksi aasian ihme 7/11 kioski operoi täälläkin.

 
Brisbane
Tätä kirjoittaessani istun taas Elysiumissa, internetkahvilassa joka on muodostunut tukikohdaksemme. Viikonloppuna piti olla ”lumitöitä”, mutta Gold Coastilla ollevan festarin lumikoju peruuntui viime hetkellä. Työhakemuksia lähtee suuntaan jos toiseen ja puhelin pärisee, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole löytynyt mitään varteenotettavaa. Saa nähdä pitääkö lähteä Brisbanesta eteenpäin lähiviikkoina vai onnistaisiko työnhaku viellä täällä. Vaikeampaa tämä on ollut kuin kuvittelin, mutta toisaalta melko huoletonta elämää!

No worries!

1 kommentti:

 1. Hommaa jostain PO box niin lähetän sulle parit Dressmanin munakukkarot :D

  VastaaPoista