lauantai 23. helmikuuta 2013

Prologi - Why do we travel?


Miksi matkustamme? 

Matkailua on tietysti monenlaista; yksi haluaa aurinkomatkalle Puerto Venturaan, toinen nähdä viikonloppulomalla Pariisin ihmeet, kolmannelle riittää bussimatka naapurikunnan kotiseutumuseoon, joku ei halua lähteä kotoaan ollenkaan. Sitten on tietysti meitä hulluimpia, jotka kerta toisensa jälkeen irtisanovat työsuhteensa, myyvät omaisuutensa ja sanovat hyvästit läheisilleen vain voidakseen nostaa rinkan selkään ja suunnatakseen kohti kaukomaita.

Kyse on paitsi elämäntilanteesta ja mahdollisuudesta myös henkilön omasta luonteesta ja elämänkatsomuksesta. Life is a pursuit of happiness. Oletko onnellinen?

Jos vastaus on kyllä, pidä siitä kiinni. Ei ole yhtä onnen lähdettä; ihminen voi nauttia uudesta autosta, hyvästä työstä, lemmikistä tai parisuhteesta. Yksi tykkää puutarhanhoidosta ja toinen siitä että iltaisin saa uppoutua nojatuoliin katsomaan lätkää. Minulle onnellisuus on eteenpäin menemistä, uuden kokemista ja sitä että pystyn tekemään omista unelmistani totta. Tämän takia en tietysti ole kerännyt ympärilleni niitä asioita jotka tuovat useimmille tätä lukeville onnen tuntemuksia...ja sitovat arkeen. Tietysti olen myös kateellinen monille teistä juuri näiden samojen asioiden takia, mutta kaikki aikanaan... - kun maanantaina nostan rinkan selkääni täyttää mieleni sellainen vapauden tunne, jota arjessa ei voi kokea.

Tämän blogin tarkoituksena ei kuitenkaan ole saarnata tai pohtia sitä mitä kenenkin elämällään tulisi tehdä vaan tarjota kaikille lukijoille mahdollisuus päästä kanssaelämään uusia paikkoja, kulttuureja ja kokemuksia, sekä ehkä välillä muistuttaa että ei se Suomikaan hassumpi paikka ole. 
Tiivistän tämän blogin aloituksen seuraaviin Mark Twainin sanoihin, jotka lienevät hyvä ohjenuora monellakin elämän osa-alueella;

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”  -Mark Twain

 Minä en lähde lomalle. Minä lähden matkalle. Tervetuloa mukaan!

1 kommentti:

  1. Upea ja kylmiä väreitä synnyttävä teksti. Tekis mieli itsekin nostaa se rinkka selkään, lähteä matkaan ilman määränpäätä ja palata sitten joskus takaisin kotiin lukemattomien kokemusten kera. Pidähän hauskaa ja ennen kaikkea nauti reissustasi! :)

    VastaaPoista