maanantai 25. helmikuuta 2013

Day 1 - And so it begins...


Aamu valkeni kirpeän pakkasen saattelemana, minkä myötä salihousuihin ja huppariin pukeutunut sankarimme sai vielä mukavan muistutuksen taakse jäävän talven iloista. En tietenkään halunnut ottaa mukaan turhia talvivaatteita, joten aamuinen -13c tuntui jotakuinkin siperian viimalta.

Helsingin rautatieasemalla tapasin kanssaseikkailijani Elmon, joka kameroineen lähtee mukaan alkutaipaleelle tutkimaan Intian ihmeitä. Aika näyttää kauanko saattueemme pysyy kasassa, mutta Elmo suuntaa ainakin myöhemmin Intiasta suoraan Australiaan, kun minä puolestani tulen näillä näkymin koluamaan kaakkois-aasiaa.Helsinki-Vantaalla asiat sujuivat varsin mutkattomasti ja ennen kuin huomasimmekaan olimme jo Norwegianin lennolla Osloon. Elmo on minuakin kokeneempi matkamies, joten tässä meitä taitaa olla kaksi aika huoletonta kulkijaa. Mitäpä sitä stressaamaan, nythän aikaa on vaikka muille jakaa. Monet kyselivät ennen reissua jännittääkö lähtö? Totesin että jos lähteminen täällä Suomen päässä jännittäisi ja stressaisi siitä miten asiat hoituvat, niin eipä sitä varmaan paljon matkasta tuolla ulkomaillakaan voisi nauttia. Odotus oli tietysti kova lähtöä edeltävinä päivinä ja nyt Oslon lentokentällä tätä kirjoittaessani fiilikset ovat edelleen odottavaiset itse kaukomaiden suhteen, mutta hyvältä näyttää!

Kuuden tunnin odotus täällä Oslossa sujuu melko vauhdikkaasti päästyämme loggaamaan wifiin. Viimeinen pari tuntia on tullut lähinnä tutkittua Dubain karttaa ja pohdittua mitä sitä lähipäivinä tekisi. Viimeiset viikot suomessa olivat sen verran kiireisiä etten ehtinyt suurempia suunnitella. Lonely Planet Indiakin on vielä melkein koskematon, mutta eiköhän asia tuossa Dubain lennolla korjaannu.

Taidan myös päästä ensimmäisestä kirjasta eroon suht nopeasti. Nopeasti mukaan valikoitunut trilleri ”Shadows” toimi nimittäin mitä parhaimpana unilääkkeenä äskeisellä lennolla. Lupaavasta takakannesta huolimatta kirja on meinaa vähintäänkin surkea; asiaa saattaa selittää tarkemman silmäilyn paljastama The Timesin arvostelu kirjasta: ”Excellent! Twilighters will love it!”. 15kg rinkka ja 5kg käsimatkatavarat taisivat juuri keventyä yhden pokkarin verran...


Ennen lentoa pitänee vielä maistella öljymaan kruunuissa laskutettavaa, lentokenttä lisällä höystettyä, ylihintaista hampurilaista. Ah, Norjan vuonot ja hinnat. Eipä siinä, 172 euroa Helsinki-Oslo-Dubai hyvittää kyllä vähän kovemmatkin lounaskustannukset! Pilvenpiirtäjien ja nostokurkien maassa ollaan vasta huomisen puolella, joten tämä päivä meneekin puhtaasti matkatessa. 

Over and out, next stop Dubai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti