torstai 28. helmikuuta 2013

Day 3 Deira


Unelmat todeksi; Heräsin virkeänä ja painelin saman tien hotellin Healtclubille, joka osoittautui isoksi parkettilattialla varustetuksi huoneeksi josta löytyi kuntopyörä, juoksumatto, soutulaite ja pari monitoimilaitetta.Kulki se treeni puitteista huolimatta; maksimipainot koneen taljoihin ja pitkiä sarjoja loppuun asti. Ei ehkä sitä parasta treeniä, mutta ainakin tuli käytyä!

Ja asiaan; Lähdettiin heti aamusta kohti Dubai Creekiä eli jokea/lahtea jonka ympärille Dubai on alkujaan muodostunut. Parin kilometrin suunnistus pitkin pikkukatuja toi meidät rantaan, mistä löysimmekin nopeasti etsimämme Dubai museumin.
Paikka oli saanut hyvät arvostelut hintalaatusuhteesta tripadvisorilla, minkä kyllä ymmärtää sillä kolmen dirhamin (n. 60cent) hinnalla ei yleensä juhlita Dubaissa. Museo oli rakennettu vanhaan linnakkeeseen, joka auttamatta oli varsin vaatimaton Eurooppalaisten isoserkkujensa rinnalla.
Perinteisten saviruukku ja sapeli vitriinien lisäksi paikassa oli kuitenkin isot maanalaiset näyttelytilat, jotka veivät vieraat läpi Dubain historian sen perustamisesta nykypäivään. Toisin kuin useimmissa museoissa oli pääpaino kuitenkin viime vuosikymmenissä. Dubain asukasluku vielä 1970 luvun alussa oli 60,000 kun se nyt 40 vuotta myöhemmin on jo yli 2 miljoonaa. Vanhasta helmenkalastajakylästä on kultakaupan ja suurien öljyvarojen myötä muodostunut Aasian ja Euroopan yhdistävä metropoli. Museo ei ollut suuren suuri, mutta sitä voi kyllä tuohon hintaan suositella kaikille tänne eksyville!

Dubai museum
Creekillä hypättiin yhteen vesitakseista, joilla myös paikalliset kulkevat Deiran ja Bur Dubain kaupunginosien väliä. Yhden dirhamin (20cent) hinta jatkoi mukavasti budjettipäiväämme.

 Lyhyen ajelun jälkeen löysimme itsemme harhailemasta pitkin identtisen näköisiä pikkukujia. Korjattuamme hieman suuntimaani paikallistimme etsimämme;

Dubai, City of Gold


Gold Douk on yksi maailman kultakaupan keskuksista, turisteille tämä näkyy loppumattomana rivinä toinen toistaan koreampia koruliikkeitä. Monessa liikkeessä näytti olevan runsaastikkin turisteja kultaostoksilla, ehkä jotkut tosiaan tulevat tänne sitäkin varten. Meidät vähävaraisemman näköiset kulkijat otti tähtäimeensä joukko feikki-Rolexien kauppiaita. Mitään älytöntä hustlaamista ei kuitekaan edelleenkään jouduttu väistelemään. Täällä ei kukaan käy käsiksi tai yritä pakolla pysäyttää kadulla, vain väsyneitä "Hey sir, where you from" huutoja kuuluu aina perään. "Halvalla Dubaissa"-päivä jatkui kun vierailimme ensimmäistä kertaa paikallisten käyttämässä ravintelissä. Kelpo sapuskat ja hyvä palvelu irtosivat n. samalla hinnalla kuin kebab annos Suomessa.
Dubaissa voi siis kyllä myös syödä halvalla. Deirassa oli myös runsaasti 1 ja 2 tähden hotelleja jotka kuitenkin näyttivät ulkoapäin erittäin siisteiltä. Budjettimatkalaisena majoittuisin kyllä Deiraan, sieltäkin pääsee kuitenkin metrolla melkein minne vain.

Illan jo hämärtyessä päätimme vielä käydä katsastamassa läheisen kalamarketin, vaikka epäilimmekin löytävämme sieltä enää tyhjiä kojuja ja kalan hajua.

Lokkiparvi johdatti perille

Turisti hedelmätukussa. Vaan siinäpä reissun ensimmäinen kookospähkinä.Jostain syystä innokkaat kalakauppiaat pysäyttelivät minua jatkuvasti ja koittivat tarjota saaliitaan. Hieman hämmentävää, sillä kuten aiemmasta kuvasta voitte todeta niin en kyllä varmaan kookospähkinäni kanssa näyttänyt miltään masterchefiltä tai edes tukkukauppiaalta. Olettivatkohan äijät minun pistävän silakat raakana poskeen vai ehkä pakkaavan pienen hain mukaan hotellihuoneessa nautittavaksi.
Merenelävää

Mahdollisia matkamuistoja
Halli oli vielä illallakin kaikkea muuta kuin hiljainen

Illan pimentyessä palasimme Creekille, missä nautimme vielä halvasta vesitaksista ajamalla sen suurempaa syytä alas creekiä ja katsellessa pimenevää keskustaa ympärillämme.

Aikaansaava päivä päättyi vielä hotellin katto uima-altaalle, jossa kävimme pulahtamassa juuri ennen sulkeutumista. Vesi oli jokseenkin kylmää ja koko katto pimeänä, mutta retkestä irtosi iloa löytäessämme healt centerin pukutiloista pienen "Finnsauna"n. Ajastus oli ilm. juuri sammuttanut sähkökiukaan, mutta hyvät löylyt sielä vielä sai. Enpä olisi arvannut että pääsisi taas saunaan näin pian reissun alettua.

Pidän tässä jonkunmoista kirjaa menoista, mielenkiintoisena faktana että eilen rahaa meni ruokaan, kulkemiseen ja nähtävyyksiin n. 150 euroa, tänään 28e. Pienet valinnat, isot erot! Eli pallontallaajille tiedoksi: Dubaissa voi helposti olla ja tehdä sen suuremmin pihistelemättä n. 25e/päivä + majoitus.

***Huoneessamme ei edelleenkään ole wifiä, joten pääsin vasta tänään julkaisemaan eilen kirjoittamani tekstin. Jätettiin kamppeet hotellille säilytykseen ja lähdetään nyt veneajelulle ympäri palmusaarista. Tiedossa yölento Mumbaihin. India, here I come!***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti