maanantai 23. joulukuuta 2013

Valkeaa joulun odotusta...parkkihallissa.

Muutettiin porukalla Brisbane Backpackersiin, mistä saatiin neuvoteltua 150AUD/viikko diili kaikille. Paikka ei oikeastaan ole sen parempi kuin The Bunk, mutta halusin kokeilla Suomi-porukan kanssa asumista. Meitä asuu nyt siis samassa huoneessa minä, Juuso, Niko, Markus, Perttu, Niila, Juho ja Lagolla nyt pari viikkoa ollut 3. Matias. Meno on kuin armeijassa ikään kun 8 suomalaista ukkoa asuu samassa huoneessa, mutta onhan tuo nyt tavallaan ihan hauskaa vaihtelua. Itse petyin hieman Brisbane Backpackersin sijaintiin, sillä vaikka paikka on lähempänä työpaikkaamme niin juna-asema on sen verran kaukana ettei työmatka ajallisesti juuri lyhentynyt. Myös sali ja kauppa ovat vähän kauempana, joten harkitsen vaihtavani jossain vaiheessa takaisin Bunkiin tai jonnekkin muualle. Onhan tämä vähän typerää asua hostelleissa (ja moni varmaan ihmettelee miksi maksan verrattaen kovaa hintaa pelkästä hostellipedistä), mutta jostain syystä olen edelleen viihtynyt ihan hyvin yhteismajoituksissa.  Hyvää hostellissa on ehdottomasti takapihan uima-allas ja poreallas, joiden reunalla ollaan otettu aurinkoa aina aikataulun salliessa.

Take-away Sushia Valleyssä. Sushi on ainut ruoka josta jaksan aina olla innoissani.

Joulun lähestyessä työmäärä Lagolla on (onneksi) kasvanut ja viimeiset viikot ollaan painettu töitä melkein kellon ympäri. Parissa viikossa tuli reilu n. 100 tuntia töitä, joten palkkojen pitäisi olla melkoisen hyviä tässä ennen vuodenvaihdetta. Hyvä niin, sillä sitä vartenhan täällä tällä hetkellä ollaan. Rahaa ei muutenkaan juuri ehdi käyttää kun on aina töissä, mutta ollaan otettu ilo irti hostellimme lähellä olevista West Endin ruokapaikoista ja käyty ulkona syömässä melkein joka ilta ja kantapaikaksemme on nopeasti muodostumassa läheinen Indian Kitchen, jonka kanaruuat ovat parasta ikinä syömääni Intialaista.  Olen koittanut jatkaa salitreeniä parhaani mukaan, mutta kun tekee fyysistä työtä 11 tuntia päivään niin kotiin päästessä ovat mehut usein sen verran lopussa että ei tule muuta kuin syötyä ja nukuttua. Toivottavasti saa kuitenkin pidettyä kiinni tästä noususuhdanteesta niin että täältä lähtiessä olisi taas yhtä hyvässä kunnossa kuin Suomesta lähtiessä.

Chicken Tikka Masalat ja Naan leivät jo tuttuun tapaan

Jere, 2. Matias ja Juppe lähtivät kotimatkalle ja suuntasivat kohti Thaimaata, joten lähdettiin porukalla vielä hyvästelemään heidät Surfers Paradiseen, missä ovat pitäneet majaansa poikien lopetettua työt Lagolla. John oli tuttuun tapaansa taas hössöttänyt viikonlopusta ja kutsunut kaikki tuntemansa Suomalaiset kyläilemään. Kävin aamupäivästä Jeren ja Matiaksen hostellilla ja koitin antaa parhaani mukaan vinkkejä Thaimaan loman viettämiseen, minkä jälkeen lähdettiin kaikki saunomaan Johnin hotellin allasalueelle. John kokkasi taas mainiot falafeli-kasvis-pöperöt, joista muistin tällä kertaa jopa ottaa kuvan! Istuskeltiin iltaa ja otettiin olutta hotellilla pitkälle iltaan. Muiden lähtiessä baariin hyvästeltiin Jounin kanssa maasta lähtijät ja otettiin suunta takaisin Brisbaneen, sillä olin saanut Pomo-Robin kautta meille kahdelle työkeikan seuraavalle päivälle.


Herättiin aikaisin aamulla ja käytiin Jounin kanssa syömässä kunnon aussie breakfast, minkä jälkeen käveltiin keskustassa olevalle baarille, minkä parkkihalliin lumikeikka oli sovittu. Paikalle saapuessamme oli parkkihallissa jo täysi kuhina päällä ja henkilökunta valmistautumassa asiakkaiden saapumiseen. Paikasta oli rakennettu kunnon baari ja lumikasojen lisäksi oli parkkihallin autoluiska jäädytetty liukurilla ja uimarenkaalla laskemista varten. Jouni sai komennuksen lumirinteeseen ja minä puolestani pitämään lumipallo-pistettä, missä asiakkaat saivat heitellä lunta nopeusmittariin. Todettiin heti alkuunsa että kannatti ottaa keikka; mahtava meininki jengin saapuessa bailaamaan lumibileisiin. Porukka oli yllättävänkin humalassa sunnuntai-iltapäivälle ja kaikilla oli ilmeisen hyvä meininki. Kyllä tuo milloin vain festareilla työskentelyn voittaa! Olin tosin hieman kateellinen Jounille tämän ottaessa lumiliuskan alapäässä vastaan vähäpukeisia tyttöjä, kun minun tiskilläni oli lähinnä kriketti- ja rugbyn pelaaja jätkiä ottamassa toisistaan mittaa heittotaidoissa. Iltapäivä meni kiireisissä merkeissä, sillä lumibileet olivat odotettuakin suurempi menestys. Hauskaa oli ja vaikka työ on aina työtä niin kyllä tuo menee omalla listallani parhaiden duunikeikkojen joukkoon. Jounikin totesi vuoron päätyttyä että homma tuntui laatikoiden pinoamiseen verrattuna lähinnä hauskanpidolta!

Aussie Breakfast

Testaamassa lumiliukumäkeä ennen asiakkaiden saapumista

Jouni lapioimassa lunta. "Taas kerran", mies kun saa Lagon pakastimessa tehdä toisinaan samaa hommaa

Viimeviikoista ei ole jäänyt paljon kerrottavaa: viideltä aamulla ylös, kuuden junalla töihin ja 10h puurtamista. Takaisin hostellilla ollaan vasta kuuden jälkeen ja nukkumaan menoaikakin tulee vastaan sen verran pian että salin tai kaupassa käynnin lisäksi ei juuri muita suunnitelmia tarvi tehdä. No, dollarinkuvat silmissä kiiltäen tehdään hymy huulessa hommia ja toistellaan itsellemme rottarallin päättyvän muutaman kuukauden päästä. No Babylon!

Porukka on sairastellut viimeaikoina kovasti. Lieneekö syy huoneemme jäätävästä ilmastoinnista vai kuluttavasta työtahdista, mutta itsekkin olen ollut poikkeuksellisen väsynyt. Olen tosin selvinnyt vain pienellä flunssalla ja kurkkukivulla, kun puolestaan mm. Juuso on ollut todella kipeänä ja joutunut olemaan myös pois töistä, mikä on tarkoittanut minulle ja Jounille entistäkin pidempiä päiviä. Laskettiin että Joulukuun ansioiksi pitäisi tulla lähemmäs 5000AUD, joten ei auta itku markkinoilla, mutta pahoittelen saamattomuuttani kaikille blogin lukijoille. Pysykää kuitenkin kuulolla, sillä keväällä tulee taas entistäkin parempaa tykistystä kun vien maailmanympärysmatkani loppuun.

Viikonloppuna oltiin keskustassa pyörimässä ja tein jouluostoksia. En ole lähettänyt kuin muutaman postikortin kotipuoleen, joten täytin pahvilaatikon Australia-aiheisilla ostoksilla ja postitin joululahjat Suomeen. (en voi tuliaisia viedä täältä koska reppu lienee muutenkin täynnä lähtiessä). Ongelmaksi muodostui kuitenkin paketin saaminen postiin, sillä olemme joka päivä olleet töissä postin sulkemisajan ylitse. Otinkin lopulta laatikon mukaan töihin ja pyysin lähteä siten että ehdin vielä pudottamaan paketin siten että se ehtii Suomeen ennen joulua. Hinta oli toki tiedossa, mutta pitää silti ihmetellä miten tänne päin vastaavan paketin laittaminen maksaa 60e, kun täältä Suomeen se maksaa 200AUD (vajaa 150e). Taitaa Australian posti vetää välistä!

Joulutunnelmaa keskustassa


Joulumieltä ei kyllä ole vähääkään, eikä varmaan tulekkaan. Painetaan jouluaattokin töissä, sillä täällä 24. ei ole pyhäpäivä. Paras joulu ikinä! Joulupyhinä lähdetään varmaan läheiselle saarelle viettämään rantalomaa, sillä ei meillä täällä oikein ole muutakaan. Perhejoulu olisi tietysti mukava asia, mutta eipä muuten suuremmin haittaa että menee koko jouluhömpötys ohitse. 

Aika juoksee, duunit painaa ja blogi laahaa. Kirjoittelen vielä pikkujoulutunnelmat kunhan kerkeän, mutta mikäli venyy joulun ohi niin toivotan mitä parhaimmat joulut kaikille blogin lukijoille! Kiitos kaikesta kannustuksesta ja tuesta reissun aikana! Hyvää reissailua takana ja vielä parempaa edessä!

Merry Christmas and Happy New Year! :)

4 kommenttia:

  1. Moikka. Ihan loistava blogi sulla ja mielenkiintoisia juttuja eri maista. Sellanene kysymys, että onko sun duunikavereilla blogeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos! Matias O. taitaa pitää omaa blogiaan, http://kengurutjakoalat.blogspot.fi/

      Poista
  2. Vitsit! Aivan kamala matkakuume aina ja blogisi lukeminen ei todellakaan auta siihen. Oisit kyllä voinut pakata mut mukaan rinkkaan, kun Suomesta lähdit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei auta muuta kuin ottaa oma rinkka selkään ja lähteä maailmalle! Matkakuume ei ole sairaus vaan oire siitä että arkea on kestänyt liian kauan! :)

      Poista